De Band

RockTune

RockTune is een allround coverband uit West Friesland en speelt pittige rockmuziek van alle tijden.


De band bestaat vanaf 2009. De band ontstond op initiatief van gitarist Klaas de Geus die voor een eenmalig optreden de diverse bandleden bij elkaar zocht. Piet Vlaar en Han Rus kenden elkaar van de band Suks, Jaco Dekker is de zwager van Klaas, die Jan-Willem Hazenoot weer kende van de band Mind over Matter waar ze samen in speelden. Jacqueline Holleman zong ooit mee met een aantal optredens van Mind over Matter en zo ontstond een gemêleerd muzikaal gezelschap dat meer dan 200 jaar muzikale ervaring bij elkaar brengt. Dat loopt van heavymetal tot het kerkorgel.

RockTune treedt een aantal keer per jaar op. Optredens variëren van schuurfeesten tot bijdragen aan huwelijksfeesten en andere partijen. De band staat garant voor een avondvullend programma met gevarieerde muziek waar het plezier van afspat!

Wil je ook genieten van RockTune bezoek dan een van onze optredens of boek ons gewoon via ons boekingsformulier.

Jacqueline Holleman

Jacqueline HollemanJacqueline heeft het zingen bijna met de paplepel ingegoten gekregen. Ze wordt in 1973 al lid van de kindercantorij. Als ze veertien jaar is treedt ze toe tot het koor van haar toenmalige school.

In haar studietijd richt ze samen met mede-studenten een cabaretgroep op.

Lees meer

Jan-Willem Hazenoot

Jan Willem is al op jonge leeftijd geïnteresseerd in muziek. Niet alleen de mainstream pop, maar van huis uit krijgt hij ook de klassieke muziek mee. Dit beperkte zich in eerste instantie tot luisteren, maar rond zijn twintigste wordt hij gevraagd om te komen zingen in de plaatselijke band ‘Mind over Matter’, waar Klaas de Geus als gitarist in speelt.

Lees meer

Klaas de Geus

Klaas de GeusKlaas luistert al van jongs af naar muziek, maar een instrument bespelen, is nog een heel ander ding. Hij wordt eind jaren zeventig echter gegrepen door de muziek van Dire Straits, met name door het spel van frontman Mark Knopfler. In 1984 zet hij uiteindelijk de stap om op gitaarles te gaan.

Lees meer

Jaco Dekker

Jaco is bijna geboren met twee sticks in zijn handen. De muzikale genen krijgt hij vooral van zijn vader mee, die ook altijd bezig is met muziek maken. Al op zijn vijftiende zit Jaco in zijn eerste bandje. Een begin van een hele reeks. Daarbij heeft hij een heel brede muzikale smaak. Hij speelt hardrock, speedmetal, maar ook muziek uit de jaren zestig.

Lees meer

Piet Vlaar

Piet VlaarPiet begon z’n muzikale loopbaan toen hij rond zijn 18e jaar gitaar leerde spelen.
Hij ging lessen volgen om zichzelf op gitaar te leren begeleiden.
Ook leerde hij al jong de mondharmonica kennen en gebruikt deze als bij-instrument.

Lees meer

Han Rus

Han RusHan zet op tienjarige leeftijd zijn al aanwezige interesse in muziek om in orgelles op het harmonium bij zijn ouders thuis. Na een onderbreking van ongeveer twaalf jaar, pakt hij de muziek weer serieus op. 

Lees meer

RockTune

RockTune is een allround coverband uit West Friesland en speelt pittige rockmuziek van alle tijden.

RockTune treedt een aantal keer per jaar op.

Optredens variëren van schuurfeesten tot bijdragen aan huwelijksfeesten en andere partijen.

De band staat garant voor een avondvullend repertoire, dat met veel plezier wordt gebracht! 

Wil je ook genieten van RockTune, bezoek dan een van onze optredens of boek ons via ons boekingsformulier.